Ryż z jabłkiem:
1 woreczek
ryżu (chyba że sypany to tak odmierz sobie ile zjesz)
3 jabłka
2 łyżki
cukru
Troszkę
masełka do wysmarowania naczynia żeroodpornego
Przygotowanie:
1. Ryż ugotuj w wodzie i odcedź
2.Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o
grubych oczkach.
3.Piekarnik nagrzej do 180 stopni C.
4.Jabłka wymieszaj z ryżem, dodaj
cukier cynamonowy.
5.Całość przełóż do wysmarowanego
masłem żaroodpornego naczynia i polej śmietaną z cukrem
6.Piecz pod przykryciem około 40 min. Po tym czasie zdejmij pokrywkę i piecz jeszcze 10-15 minut.
SMACZNEGO :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Podobał Ci się wpis? To super! Pozostaw po sobie ślad, aby zmotywować mnie do dalszego pisania :)